„Urbani Šokci 11“ Nemzetközi Konferencia Eszéken és Vinkovciban

A XI. „Urbani Šokci” Nemzetközi Konferenciát 2016. május 6-án és 7-én rendezik meg Eszéken és Vinkovciban. Az esemény szervezői az eszéki „Šokačka grana” Egyesület, a szabadkai Vajdasági Horvátok Kulturális Intézete, a pécsi Magyarországi Horvátok Tudományos Intézete, valamint a horvátországi „Vinkovački šokački rodovi“ Egyesület. Az idei kerekasztal fő témája a föld és annak megnyilvánulásai a horvát szubetnikai csoportok pannon kultúrájában.


A tanácskozáson mintegy harminc horvátországi, magyarországi és szerbiai kutató, helytörténész és kulturális szakember vesz részt, akik saját szakterületük és tevékenységük szemszögéből tartanak előadást a föld jelentőségéről az említett szubetnikai csoportoknál. A konferencia célja, hogy sokrétű és multidiszciplináris módon, országhatároktól függetlenül közelítsen a föld témájához, hogy elmélyítse a Pannon térségről való közös gondolkodást és tovább gazdagítsa eddigi tapasztalatainkat, valamint új irányvonalakat is jelöljön meg.


A XI. „Urbani Šokci” Nemzetközi Konferencia moderátori feladatait dr. Pšihistal Ružica az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Bölcsészettudományi karának professzorasszonya látja el. A 2006-óta zajló „Urbani Šokci” Nemzetközi Konferencia projektvezetője Erl Vera a „Šokačka grana” Egyesület tiszteletbeli elnöke.

document-page-001-1462257537.jpgdocument-page-002-1462257689.jpg

Linkajánló