Frangepán Katalin verseskötete

A pécsi Matica hrvatska Egyesület, a Magyarországi Horvátok Tudományos Intézete, valamint a Horvát Köztársaság pécsi Főkonzulátusának szervezésében 2015. szeptember 30-án Pécsre látogatott Stjepan Damjanović akadémikus vezetésével a zágrábi Matica hrvatska illetve Ivan Pranjić elnök vezetésével a Matica hrvatska čakoveci tagszervezetének küldöttsége.


A Horvát Köztársaság pécsi Főkonzulátusa és Vesna Haluga főkonzulasszony közreműködésének köszönhetően a Matica hrvatska pécsi és čakoveci tagszervezetei felvették a kapcsolatot és jövőbeni együttműködésről is tárgyaltak. Az együttműködés bővítésére jó alkalom a következő év is, ugyanis 2016-ban a szigetvári csata és Zrínyi Miklós halálának 450. évfordulójára emlékezünk. A délelőtti órákban Blazsetin István a Magyarországi Horvátok Tudományos Intézetének igazgatója a magyarországi horvátok társadalmi-politikai helyzetéről tartott előadás az August Šenoa Horvát Klubban.


A 17,00 órakor kezdődő könyvbemutatónak a pécsi August Šenoa Horvát Klub adott otthont. A nagyszámú közönség előtt a Matica hrvatska elnöke, Stjepan Damjanović akadémikus a szervezet jövő évi terveiről beszélt, Ivan Pranjić a čakoveci tagszervezet kiadói tevékenységét mutatta be. A verseskötetről a szerkesztő, Josip Bratulić akadémikus beszélt. A verseket Blazsetin Dániel a pécsi Miroslav Krleža Horvát Iskolaközpont tanulója olvasta fel.

 

Hrvatski glasnik, 2015. október 8.

Linkajánló