Erasmus+ szakmai gyakorlat Pécsett

Az Erasmus+ program keretein belül Bernarda Pavičić és Ivona Pavičić hallgatók három hónap szakmai gyakorlatra érkeztek Pécsre 2018 márciusában. A gyakorlat során szeretnének megismerkedni azokkal a módszerekkel, eszközökkel és szabályokkal, melyek szükségesek a munkához való felkészüléshez, a professzionális szakmai követelmények elsajátításához. Az Erasmus+ szakmai gyakorlatnak köszönhetően a szükséges tapasztalatokat külföldön szerezhetik meg ugyanúgy, mint a tanulmányaikhoz is szükséges konkrét munkatapasztalatokat.


A Pavičić nővérek a kaproncai Sveučilište Sjever (University North) újságírói MA képzésének hallgatói és egy rövid pécsi látogatás tapasztalatai alapján egyetértettek abban, hogy itt szeretnék elvégezni szakmai gyakorlatukat. Így lett Ivona a Magyarországi Horvátok Tudományos Intézete csoportjának tagja, Berndarda pedig a Croatica Médiaközpontnál tölti szakmai gyakorlatát.


Az MHTI és a Croatica Médiaközpont szakmai segítségének köszönhetően a két hallgató felkészülten léphet a munkaerőpiacra, elsajátíthatják azokat a készségeket, melyek az újságírói szakmához elengedhetetlenek, emellett megismerkedhetnek a magyarországi horvát közösséggel, valamint a magyar nyelvvel és kultúrával egyaránt.

Linkajánló